Ideeën voor activiteiten

image

image

  • Wandel langs de Art Trails , een langeafstandswandelcircuit dat zich uitstrekt over meer dan 141 km in de steden Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey, Somme-Leuze. Het wordt onderbroken door bijna 50 kunstwerken in de natuur. Deze werken behoren tot de artistieke beweging van Land Art die ontstond in de jaren 60. De kunstenaar grijpt rechtstreeks in op de ruimte en de componenten van het landschap en de natuur, met natuurlijke materialen (takken, rotsen, gebladerte, hooi, enz.) en de installatie evolueert in de loop van de tijd tot de mogelijke biologische afbraak ervan. Het gaat dan ook vaak om vluchtige werken. Op Sentiers d'Art zijn ze voorbestemd om een paar jaar te blijven.
  • Een bezoek aan de Grottes de Goyet , de mooiste prehistorische vindplaats van België, neemt je mee op een reis door de tijd. De Grotten van Goyet hebben enkele van de mooiste Belgische prehistorische kunstwerken opgeleverd, evenals sporen van de eerste prehistorische hond.
  • De Bocq-spoorweg , waar u de vele charmes van de Bocq-vallei kunt ontdekken terwijl u reist op de meest spectaculaire spoorlijn van België aan boord van een omnibus uit de jaren 50. Treinrit met commentaar - cafetaria en winkel in het station van Spontin
  • De Citadel van Namen . In een groene omgeving met een spectaculair uitzicht over de stad.

> Bezoek aan de ondergrondse gangen: ontdek samen met een gids het leven van een soldaat in het hart van deze volledig gerestaureerde ondergrondse gangen, 500 meter lang. Geluiden en lichten zullen het bezoek verlevendigen.

> Bezoekerscentrum Terra Nova: volg deze zwevende muur van schermen en beelden die het verhaal vertelt van het leven in Namen vanaf het begin der tijden tot vandaag. Carters, video's en reliëfkaart van Namen.

> Toeristentrein:kom de citadel ontdekken aan boord van het toeristentreintje. Wandel langs de wallen en bewonder de schoonheid van de vestingwerken en de unieke panorama's.